Kisfiam első osztályos! Mint minden szülőnek az iskolaválasztás nekünk is fejtöréssel járt! Mi olyan iskolát kerestünk Kristófnak, ahol tiszteletben tartják, hogy szeptember 1-jén egy óvodás gyermek lépi át az iskola kapuját, annak minden izgalmával, nyitottságával és persze megilletődöttségével együtt, és idő kell majd neki, hogy megszokja és megtanulja az új rendszert! Mi olyan iskolát kerestünk, ahol sokat játszanak, és a játékokon keresztül  tanulnak meg  rendszerben gondolkodni, együttműködni társaikkal, és ahol észreveszik, hogy minden gyerek másképp fejlődik! Mi olyan iskolát kerestünk, ahol képes egy családias közösség  kialakulni, amely megfelelő érzelmi biztonságot tud nyújtani neki! Végül mi olyan iskolát kerestünk, ahol megvan a megfelelő kommunikáció a tanító nénik és köztünk, szülők között! 

Fél év elteltével nyugodt vagyok, hogy mindezt megkaptuk! Sőt, már az első nap a tanító nénik túlszárnyalták az elképzeléseinket, mikor beléptünk egy terembe, ami inkább hasonlított egy nappali szobára néhány paddal, és nem egy rideg tanteremre néhány képpel a falon! Az ember élete holtig tartó tanulás. Ezért különösen fontos, hogy az első pár iskolás év megszerettesse  gyermekeinkkel a tanulást! Hálás vagyok, hogy Kisfiam lelkesen és mosolyogva megy az iskolába!

Kristóf anyukája, Kontra-Borbély Gabriella

 

Amikor anno Vincét magamban iskolásként elképzeltem, családias, otthonos, szerető közegben láttam, ahol jól érzi majd magát, kinyílhat és fejlődhet. Ahol támogató, motiváló pedagógusok veszik körül, akik oda tudnak rá egyénileg is figyelni. Kis létszámú osztályba szerettem volna ezért íratni. Fontos volt az is, hogy ne stresszként élje meg az iskolát, ne kelljen illreális elvárásoknak megfelelnie. Hamar körvonalazódott, hogy a Szent Balázsban minden elképzelésem teljesülhet. Voltak azonban negatív vélemények, amik leginkább korábbról bevésődött sztereotípiák, városi mendemondák voltak, sem mint valós tapasztalatok. Azoknak a szülőknek a véleménye azonban, akik saját gyereküket járatták ide, abszolút pozitívak voltak, meggyőztek, és végül a megérzésemre hallgattam. Már az első naptól kezdve minden elképzelésemet felülmúlta a valóság. Ahogy első reggel fogadtak minket az elsősöket. Ahogy már második héten név szerint köszöntek rá a felsőbb osztályokból. Ahogy élvezi és csillogó szemekkel meséli, hogy aznap miket tanultak. És még az írás, ami nálunk mumusnak számított, az is öröm. Kiemelkedő a tanárok hozzáállása, ahogy játékkal töltik meg a tananyagot, ahogy merik kimozdítani őket a padokból, akár a tantermekből is, hogy még élvezetesebben sajátíthassák el a tanulnivalókat. Kifejezetten előnynek éljük meg a waldorfos módszerek alkalmazását, és a szándékosan hosszabb alapozó időszakot, a játékos szemléletet. Ide tényleg öröm járni!

Vince anyukája, Körmendi Éva

 

Tanárként, számomra nem volt kérdés, hogy melyik iskolát választjuk óvódás kislányomnak.  Már a közösségi médiában figyelemmel kísértem az iskola tevékenységét. Rendkívül tetszett, hogy a gyerekek milyen kreatív módszerekkel tanulják meg a különböző betűelemeket és a logikai gondolkodást.  Szüleim diplomaták voltak, így külföldön nagyszerű, de nagyon drága Waldorf szerű intézményekben nevelkedhettem.  Tudtam jól, hogy lányomnak mire lenne szüksége. Álmomban sem gondoltam volna, hogy hasonló oktatási technikát alkalmazó iskola szinte itt van a szomszédságban. Kislányom most elsős és nem csalódtam. Sőt! Hétről hétre csodálkozom azon, hogy a nagyszerű tanító nénik milyen új pedagógiai módszereket vetnek be gyermekeink fejlődése érdekében.  Számomra mégis a legszimpatikusabb az iskola keresztény szellemisége. Ha bármilyen konfliktus kialakul, azt még csírájában elfojtják, hiszen még arra is van a pedagógusoknak energiájuk, hogy a gyermekek személyiségét figyelembe véve neveljék is őket. Minden nap, amikor belépek az osztályterembe, mosolyogva üdvözöl minden osztálytársa.  Miben más egy átlagos iskolától? Figyelem, szeretet, jókedv, állandó kommunikáció a szülőkkel, újszerű változatos tanítási módszerek alkalmazása és magas pedagógiai szakértelem. Érdemes ellátogatni az ovi-suli programokra. Ott meggyőződhettek arról, hogy gyermeketek itt nagyon jó helyen lesz.

Luna anyukája, Romfa Müller Gabriella 

 

Miért a Szent Balázs ? Mert a legklasszabb suli a mi nyughatatlan , cserfes gyerekünknek . El sem tudnánk képzelni máshol , csak itt. Mindenki osztotta az észt , hogy" úristen " egyházi suli . És akkor mi van ? Szeretni tanítják. A lehető legjobb helyen van ! A gyerekünk itt önmaga lehet és ez,  ebben a társadalomban nagyon ritka . Figyelnek rá . Fejlesztik a saját erősségeit . Nem zsenit szeretnénk nevelni, hanem gyerekkort szeretnénk neki amilyen a miénk volt !! Itt van lehetőség olyan gyereket nevelni amilyen a jéghátán is megél, összefogással , szeretettel 😊 Egy mókuskerékben élünk. Viszont a suliba olyan lehetőséget kapnak , amit kevesen, ami annyit tesz, merj más lenni, merj azzá lenni, ami vagy! A tanárok is valami csodák az iskolában,  😊hatalmas szeretettel nevelik a gyerekeinket, tényleg a második otthonunk .

Most már biztosan tudjuk, hogy Marci a lehető legjobb helyen van ! Fantasztikus közösség , ha tehetnénk, mi is beíratnánk magunkat...

Marci szülei, Peka és Dobrina Bianka